Landbruksutdanning.no

– veier til utdanning og arbeid


Materiell

Her finner du materiell som kan lastes ned og skrives ut og linker til annet materiell som kan brukes i informasjon om landbruksutdanning. Linker til informasjon og materiell fra utdanningstilbydere finnes på sidene om de ulike utdanningene.

 

Materiell fra landbruksutdanning.no

Brosjyrer

  • Velg landbruk – En utdanning for deg. Hefte på 32 sider om yrker og utdanninger i landbruket som passer for elever på ungdomsskole og videregående skole, rådgivere og foreldre. Heftet er laget av prosjektet Velg Landbruk, trykket utgave kan bestilles i nettbutikken på bondelaget.no
  • Grønn utdanning. Brosjyre på 16 sider som handler om hvilke karrieremuligheter man har etter å ha gått naturbruk. Brosjyren er utviklet i 2015 av Kompetanseløft trøndersk landbruk men artiklene er like aktuelle i hele landet.
  • Grønne fagskoler. Felles brosjyre om fagskoleutdanninger innen Landbruk og Grønne design og miljøfag. Fire sider, laget høsten 2015.

Filmer

Korte filmer kan brukes på en messestand eller som start på en presentasjon. Prøv:

På YouTube finnes mange morsomme filmer. Prøv å søke på:

  • Naturbruk – Filmer fra både norske og svenske naturbruksskoler (ved å ta med landbruk / lantbruk i søket får du de som er mest landbruksrettede)
  • Felleskjøpet Agri – Flere artige reklamefilmer og filmer om arbeid i Felleskjøpet
  • Peterson Farm Bros – Landbruksparodier på kjente låter sammen med bilder fra landbruk i USA

Spill

Andre nettsteder

Læremateriell

Viktig

Hvis du får problemer med å lese PDF i nettleseren din – bruk Google Crome!