Ny fagskoleutdanning
Nå kan du bli Agrotekniker i natur- og kulturbasert entreprenørskap ved Ål vgs, avd Fjellandbruksskolen. Første kull starter høsten 2016. Søknadsfrist er 15. april.
Fagskoleutdanningen Natur- og kulturbasert entreprenørskap tilbys nå i samarbeid mellom Fagskolen Innlandet og Ål vgs. Utdanningen er ettårig, men strekker seg over to år med 10 samlinger pr. år. Samlingene vil være på Ål vgs avdeling Fjellandbruksskolen (Lien). Skolen ligger på Torpo i Ål kommune i Hallingdal. Skolen tilbyr innkvartering under samlingene og vil søke å gjøre dette så rimelig som mulig.
Entreprenørskap
Mangesysleri er viktig på de norske bygdene og i grendene, ofte i kombinasjon med tradisjonell landbruksvirksomhet eller andre primærnæringer. I undersøkelsen Trender i Norsk landbruk (2014) oppgir 52 % av norske gardbrukere at de driver en eller annen form for tilleggsnæring med utgangspunkt i garden sine ressurser.
Målet med fagskoleutdanningen Natur- og kulturbasert entreprenørskap er å bidra til vekst og gründerskap basert på lokale og regionale ressurser. En agrotekniker innen natur- og kulturbasert entreprenørskap har etter endt utdanning spesialkompetanse innen grønt entreprenørskap og utvikling og drift av natur- og kulturbaserte næringer. Du vil i tillegg ha kunnskap om å lede små og mellomstore bedrifter, samt innen salg og markedsføring.
Studiet består av 4 emner;
- Driftsledelse og økonomi
- Fra idé til bedrift
- Produksjon og salg av natur- og kulturbaserte tjenester og produkter
- Tverrfaglig fordypningsoppgave
Det legges opp til en variert arbeidsmåte der faglige utferder til aktuelle samarbeidspartnere blir en del av studiet.
Søknad
Ordinær søknadsfrist er 15. april 2016 og elektronisk søknad sendes til www.vigo.no
Søknad etter fristen sendes direkte til: Ål vidaregåande skole, Klokkarbakken 7, 3570 Ål
Mer informasjon
Kontakt Ål vgs v. rektor Oddvar Skråmestø 32084501 eller 95116145 eller send en e-post til oddvar.s…@bfk.no
Les mer:
- Ål vgs
- Fagskolen Innlandet
- Fagskole på Landbruksutdanning.no
- Brosjyre Natur- og kulturbasert entreprenørskap – Ål